Sociale Media, kun je nog zonder!?

Ik denk dat we op dit moment weten dat sociale media meer dan een trend is. Met Facebook's voortdurende poging tot wereldoverheersing, kunnen we er zeker van zijn dat sociale media binnenkort niet weg gaan! Net als radio en tv een keer de media en communicatie hebben veranderd, heeft sociale media hetzelfde gedaan. Daarnaast is sociale media meer dan alleen een uitzend gereedschap. Als dat iets is, is dat een klein onderdeel van het hele sociale media.

In werkelijkheid zijn sociale media gewoon dat ... sociaal. Wij verbinden met vrienden, familie, collega's en zelfs vreemden.

Ik lees de hele dag iets heel grappig (ik wou dat ik het kon herinneren), maar zei: terug in de dag heeft mijn moeder mij gewaarschuwd dat ik niets op internet zou vertrouwen en niet met auto's met vreemdelingen moet komen. Tegenwoordig gebruiken we internet om vreemden uit te nodigen om ons op te halen in hun auto's!

De wereld vandaag, zoals we het weten, is drastisch verschillend dan het 10 jaar geleden was - voor Facebook, vóór Twitter, voor Netflix, voor Uber, voor Tinder. En in onze moderne maatschappij is sociale media een belangrijk onderdeel van die communicatie- en media gebruik.

Kun je overleven zonder sociale media? Natuurlijk kan je dat! Voor nu…

De toekomst, en zelfs ons heden, in steeds meer afhankelijkheid van sociale media en online integraties. We verbruiken nu meer inhoud op onze smartphones dan we op computers of tablets doen (er zijn tal van studies die overal verschijnen van 65-75% van de online inhoud op smartphones). Je ziet het nu al ... als een website niet mobiel is geoptimaliseerd en makkelijk te navigeren, vertrekt u; als een site geen PayPal accepteert, stuit je; Als een aanmeldingspagina geen snelle introductie van Facebook biedt en u in plaats daarvan al uw gegevens moet invoeren, verspilt u uw tijd niet.

Naast dit alles wordt alles meer geïntegreerd, zoals dingen om direct naar een productpagina van Facebook te gaan en dat item direct te kopen. In de niet zo verre toekomst, met één app kunt u nu wat 3, 4, 5 of meer aparte apps nodig hebben. Van het delen van foto's, het bestellen van eten, het betalen van uw rekeningen, het plannen van afspraken en het kijken naar 'tv' - alle activiteiten zijn in één gemeenschappelijke app.

En daarom zijn sociale media zo belangrijk.

Sociale media is de kern waarop alle deze apps worden gebouwd om de gebruikers te integreren en te bedienen. En de reden is omdat dat is waar we zijn - we zijn op sociale media. We willen zijn waar onze vrienden zijn. We willen er zijn waar we kunnen koppelen aan degenen die het meest voor ons uitmaken. Dus, als de 'andere' dingen die we nodig hebben, geïntegreerd zijn in de plaats die we al tijd doorbrengen, is het efficiënt en handig. En hoe meer we in een app kunnen doen, hoe meer die app geld kan verdienen. Zo blijven ze ons gemak en integratie geven! Het is een duidelijk zichtbare cirkel van het leven.

Dus ja, je kunt voorkomen dat je een Facebook-pagina hebt, of zelfs een Facebook-account. U kunt de behoefte aan een LinkedIn-profiel of een Twitter-account of zelfs een Instagram-account negeren.

Maar je zal achterblijven.

Uw concurrentie zal voor u liggen. Zij zullen verbinding maken met klanten, relaties opbouwen, een merk dat online betrouwbaar is, groeien. Zij leren de nuances van de platforms, leren waar hun publiek tijd doorbrengt, gegevens verzamelen en details over wat hun publiek echt wil en nodig heeft. Zij zullen klaar zijn om zich aan te passen en vooruit te gaan met nieuwe kansen zoals ze zich voordoen. En je zal overbodig worden om in een jaar, twee jaar of meer in te halen. Vanaf begin en wens je was eerder begonnen.

Laat dat niet zijn!

Het kost tijd om te leren hoe om elk platform effectief te gebruiken. Het kost tijd om een ​​publiek te bouwen dat u vertrouwt en naar u luistert. Het kost tijd om goed te worden op sociale media.

En er is geen tijd als het heden om te beginnen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het zal zijn en hoe meer je moet inhalen.

Dus beginnen. Focus op dat ene platform dat u vertrouwen en momentum geeft. Bouw daarvandaan. Probeer het niet allemaal morgen te doen - dat zal nooit werken en je maakt jezelf gek in het proces. Bouw het, een stap tegelijk.


Uitgelichte berichten
Recente berichten